Фарширована телятина зі шпинатом і овочами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Фарширована телятина зі шпинатом і овочами

Фарширована телятина із соковитою начинкою підкуповує своїм апетитним виглядом. Страва цілком заслуговує прикрасити Ваш святковий стіл. «Кишеня» для начинки робиться таким чином: поздовжньо надрізаємо верхню частину тушки (приблизно одна третя від усього шматка), але не дорізаємо до кінця два сантиметри. Відкинути тонкий шматок, щоб вийшов вид книги. У товстій частині робиться надріз, який і заповнюється начинкою. Потім необхідно все згорнути як книгу. Заморожений шпинат можна замінити свіжим. Перед відправкою в духовку телятину обтягнути ниткою, а кишеню з начинкою закріпити зубочистками. Готовий рулетик нарізаємо порційними шматочками.

Інгредієнти

  • Телятина - 800 г.
  • Бульйон овочевий - 200 мл.
  • Шпинат заморожений - 200 г.
  • Ковбаса свиняча із часником - 200 г.
  • Сосиски яловичі - 150 г.
  • Хліб білий - 2 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати попередньо подрібнений розморожений шпинат, нарізаний часник і вимочений у воді хліб. У блендері подрібнити ковбасу та сосиски, після, додати в фарш шпинат. Додати в суміш яйце, ретельно перемішати.

  • 02

    Духовку розігріти до 200°C. В телятині зробити глибокий надріз, заповнити фаршем, після, зашити. Зверху телятину натерти сіллю і перцем.

  • 03

    Селеру нарізати тонкими шматочками, моркву і цибулю нарізати кубиками.

  • 04

    Викласти телятину в змащену олією форму для випікання, навколо покласти овочі, залити вином і бульйоном. Посолити і поперчити за смаком. Випікати в духовці 1 годину, до повної готовності. Подавати можна з картоплею.