Хоча ми і звикли, що котлети завжди стандартної форми і готуються теж за давно відомим рецептом, все ж існують рецепти і незвичайних котлет. По-перше, в нашому рецепті котлети випікають. Це надає їм особливий смак, який відрізняється від тих, які тушкують. При цьому він не стає гіршим, а навіть навпаки. По-друге, якщо ви звернули увагу, ці котлетки ще прикрашаються зверху помідорами, цибулею і сиром. Таким чином страва набуває зовсім інший вигляд. Їх можна навіть готувати до святкового столу, так як вони виглядають дуже апетитно, і ваші гості будуть у захваті. Перед подачею можна прикрасити їх зеленню і подавати з різними гарнірами (найкраще з картоплею).
З батона зрізати скоринку і залити молоком.
Яловичину прокрутити на м'ясорубці.
До фаршу додати сіль, перець, яйця, розмочений батон і дрібно порізаний часник. Все ретельно вимішати.
Деко застелити пекарським папером. Сформувати пласкі котлети і викласти їх на деко.
Цибулину почистити, порізати тонкими кружечками (кількість кружків повинна відповідати кількості одержаних котлет).
Помідор порізати на таку ж кількість тонких кружків.
Сир порізати на тонкі пластинки (їх кількість повинна дорівнювати кількості котлет).
Котлети змастити кетчупом. Зверху викласти цибулю. Змастити 2 ст. л. сметани. Викласти кружки помідорів. Знову змастити 2 ст. л. сметани.
Зверху викласти пластинки сиру. Поставити в духовку, розігріту до 180°C. Готувати 30 хвилин.