Сирні мафіни
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Сирні мафіни

Чи знали Ви, що ідея приготування випічки, що за формою нагадує великий кекс, з різними наповнювачами, народилася в Англії в далекому ХVIII столітті? З тих пір чудові мафіни стали користуватися величезною популярністю далеко за межами батьківщини. Якщо Ви, також як і ми, не байдужі до цього смачного десерту, саме час звернути увагу на пропонований рецепт. Сирні мафіни хороші тим, що їх практично неможливо зіпсувати: вони виходять неймовірно м'якими і ніжними, мають пористу текстуру і «маслянистий» смак. Особливо прекрасна випічка в якості корисних ласощів для діток, адже не кожна дитина стане їсти кисломолочний сир в чистому вигляді. Прикрасити «верхівку» мафінів можете на свій смак.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир - 200 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Масло вершкове - 150 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця з цукром. Потім додати розм'якшене масло, розпушувач і трохи збити. Кисломолочний сир при необхідності віджати і протерти через сито. Додати його до яєчно-масляної суміші і добре збити.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C. Борошно просіяти в сирну суміш, відразу ж перемішуючи. Викласти тісто у формочки (паперові або силіконові) і випікати близько 20-25 хвилин.