Кускус із куркою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Кускус із куркою

Нагадаємо, хто забув, і розповімо тим, хто не знав, що таке кускус. Це страва, яку роблять із крупи, вона ж, у свою чергу, має аналогічну назву. Це крупа магрібського або берберського походження. Найчастіше її подають з м'ясом та овочами. Тому наш рецепт також містить куряче м'ясо. Воно не важке для шлунку, тому його можна вживати і на вечерю, а також воно має й корисні властивості. Крім того, у страві достатня кількість овочів, які роблять її соковитою і не такою сухою. Тому до страви можна навіть не робити салат. А якщо ви ще поллєте її лимоном, то вона отримає незвичайний смак, який неможливо швидко забути і з чимось сплутати.

Інгредієнти

  • Стегна курячі - 6 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець болгарский - 4 шт.
  • Помідори - 4 шт.
  • Олія оливкова - за смаком
  • Кускус - 350 г.
  • Лимони - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У глибокій каструлі обсмажити на оливковій олії курячі стегна до золотистої скоринки.

  • 02

    Вийняти курку з каструлі. Потім обсмажити дрібно порізану цибулю, те ж саме зробити з подрібненим болгарським перцем.

  • 03

    Обшпарити помідори, зняти шкірку і дрібно нарізати м'якоть. Додати в каструлю і теж обсмажити.

  • 04

    Кинути назад курку і трохи потушкувати все разом.

  • 05

    Додати кускус та перемішати. Закрити кришкою і залишити на 10 хвилин.

  • 06

    Готову страву приправити лимоном.