Печиво мед-тахіні
Кількість порцій - 10
Час приготування - 30 хв

Печиво мед-тахіні

Що потрібно, щоб приготувати оригінальний десерт? Правильно! Потрібно взяти незвичайні інгредієнти. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує спекти печиво з кунжутної пасти, яку називають тахіні, замість цукру покласти мед, а звичайне пшеничне борошно замінити мигдальним. Такий десерт швидко готується, виходить надзвичайно смачним, корисним і безглютеновим. Також, до складу цих солодощів входять виключно вегетаріанські продукти, а це означає, що їх можна готувати і під час посту.

Інгредієнти

  • Тахіні - 95г
  • Борошно з бланшованого мигдалю - 150г
  • Кунжут (насіння) - 75г
  • Мед - 110г
  • Екстракт ванілі - 1г
  • Сода - 2г
  • Сіль морська - 1г

Етапи приготування

  • 01

    Висипте сухі інгредієнти (мигдалеве борошно, морську сіль, соду) в окрему посудину.

  • 02

    У іншій мисці перемішайте тахіні з медом, додавши ваніль.

  • 03

    Обережно з’єднайте дві суміші.

  • 04

    Скатайте невеличкі кульки та сплюсніть їх, сформувавши шайбочки. Обсипте їх кунжутним насінням з обох боків.

  • 05

    Поставте у духовку та випікайте при середній температурі близько 10 хв.