Чулама з телятини
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Чулама з телятини

Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи називають рагу. Ось і чулама – рагу на румуно-болгарський манер. Ця гаряча нехитра страва являє собою м'ясо (за традицією використовують ніжну телятину або баранину), тушковане з картоплею і грибами в білому соусі. Яскравим прикладом білого соусу, використовуваного для чулами, виступає бешамель – традиційний французький соус із трохи обсмаженого на олії борошна і молока (вершків або сметани), доведений до густої консистенції. Однак для цієї страви молочний продукт можна замінити м'ясним бульйоном. Не обходиться і без пряних акцентів. У чуламу додають червоний перець, часник і гострий сир.

Інгредієнти

  • Телятина - 1 кг.
  • Морква - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 75 г.
  • Петрушка - 50 г.
  • Масло вершкове - 60 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.
  • Сіль - за смаком
  • Сметана - за смаком
  • Картопля - 500 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати м'ясо середніми шматочками, перекласти в каструлю, залити холодною водою, додати сіль за смаком. Поставити на вогонь, періодично знімаючи пінку. Довести до кипіння, зменшити вогонь, покласти нарізані овочі - цибулю і моркву.

  • 02

    Розігріти сковороду, додати масло, всипати борошно, обсмажити, додати сметану, посолити за смаком.

  • 03

    Витягнути овочі з каструлі, додати картоплю. Через 10 хвилин залити соусом із сковороди, готувати ще 3-4 хвилини.