Шоколадний мус з морозивом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 10 хв

Шоколадний мус з морозивом

Лише одна ложка цього десерту зробить з вас його відданого прихильника. Ви поринете у феєрію незвичайного смаку, повітряної пінистої текстури, ніжного відчуття у роті. Корисний і дієтичний чорний шоколад у поєднанні з прохолодним морозивом і легкими, ніжними збитими вершками, які, ніби тепла шубка, покривають десерт, викличуть захват. Цей шедевр буде незавершеним без шоколадної стружки, яка надасть мусу привабливого естетичного вигляду. Така страва послугує шикарним завершенням святкового столу і стане приємним сюрпризом для ваших гостей. Вона сповна задовольнить як любителів солодощів, так і тих, хто, можливо, поки ще невиправдано не любить морозиво.

Інгредієнти

  • Чорний шоколад - 40 г.
  • Цукор білий - 2 ст. л.
  • Какао порошок - 1 ч. л.
  • Молоко - 4 ст.
  • Морозиво - 1 ст.
  • Збиті вершки - для сервірування
  • Шоколадна стружка - для сервірування

Етапи приготування

  • 01

    Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини, добре розмішати.

  • 02

    В розтоплений шоколад додати цукор і какао порошок, перемішати. Дати масі злегка охолонути, а потім ввести 1/4 склянки молока.

  • 03

    У блендері з'єднати шоколадну масу, молоко і 1 склянку морозива, змішувати до утворення однорідної маси.

  • 04

    Викласти шоколадну масу в порційні стакани і прикрасити шоколадний мус збитими вершками та шоколадною стружкою.