Нут з баклажаном
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Нут з баклажаном

Нут ще називають турецьким або баранячим горохом. Ця рослина з родини бобових. Потрапив він до нас зі Сходу, де вживають його з давніх часів. Там вирощують нут і до сьогоднішнього дня. Вчені довели, що нут сприяє зниженню холестерину в організмі, а також корисний для статевих органів. Разом з баклажанами, запашним часником і кмином страва виходить дуже смачна, і при цьому її швидко готувати. До того ж баклажани і нут - низькокалорійні продукти, що теж вважається позитивною якістю для страви. Прекрасне поєднання смаку і користі в простій страві.

Інгредієнти

  • Нут - 200 г
  • Баклажани - 4 шт.
  • Олія оливкова - 120 мл
  • Кінза - 50 г
  • Петрушка - 40 г
  • Часник - 20 г
  • Лимон - 80 г
  • Оцет - 30 мл
  • Кмин - 5 г
  • Перець - 5 г
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Нут замочити на ніч (або на 4-6 годин). Після злити воду, відварити до готовності у свіжій підсоленій воді 60-90 хвилин.

  • 02

    Баклажани нарізати на великі кубики, обсмажити на оливковій олії з усіх боків до рум'яної скоринки, посолити і тушкувати до готовності. Охолодити.

  • 03

    Кінзу, петрушку і часник подрібнити, додати перець, кмин, оливкову олію, оцет і лимонний сік.

  • 04

    Нут, баклажани і заправку змішати, посолити. Дати настоятися в холодильнику 2 години.