Курка запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 40 хв

Курка запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами

"Курка, запечена в хрусткій скоринці, з імбиром та апельсинами" – вже сама назва мимоволі пробуджує апетит. А який сюрприз нас очікує, коли ми на власні очі побачимо цей кулінарний шедевр і відчуємо неперевершений аромат запеченого м’яса, приправленого соком апельсину, медом, імбиром та спеціями. Така страва перетворюється в один привід - зібрати близьких за одним великим столом і насолодитися душевною компанією, порадуватись неперевершеному смаку запеченої курки з імбиром і апельсинами. Також не варто забувати, що імбир – скарбниця корисних елементів, його вживання слугує надійною профілактикою від великої кількості захворювань і є незамінним для укріплення імунітету.

Інгредієнти

  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Апельсини - 2 шт.
  • Курка - 1 шт.
  • Мед - 4 ст. л.
  • Імбир тертий - 40 г.
  • Масло рослинне - 3 ст. л.
  • Спеції - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку  розігріти духовку до 200°С. Очистити апельсини від шкірки нарізати кружечками.

  • 02

    Добре просушити курку і натерти маслом з сіллю і перцем. Викласти на деко, грудинкою вниз, навколо розкласти шматочки апельсина і готувати 40 хвилин.

  • 03

    Змішати сік апельсина, мед, спеції і імбир. Перевернути курку грудинкою вгору і густо змастити сумішшю.

  • 04

    Запікати в духовці близько години, поливати соком з деко, до появи золотистої скоринки.