Чахохбілі з курки - це відома, фірмова страва грузинської кухні. Грузинська кухня славиться своєю щедрістю, достатком і смакотою. Існує багато рецептів грузинських страв, які ви ще, напевно, не готували. Пропонуємо розширити ваш арсенал рецептів ще одним рецептом, який стане одним з ваших улюблених рецептів. Так як приготувавши чахохбілі з курки, ви не тільки дуже смачно поїсте, а й залишитеся великим шанувальником даного рецепту. Чахохбілі з курки - дуже смачна, ароматна, вишукана страва. Червоне вино підкреслить смак м'яса і зробить його неповторним. М'ясо вийде дуже ніжним, м'яким і соковитим. А кінза, базилік, петрушка і цибуля розкриють весь аромат страви.
Вимити курку, порізати на частини.
Розжарити неглибоку каструлю, додати 1 ст. л. рослинної олії, на великому вогні обсмажити курку до напівготовності. Якщо курка жирна - олію не додавати.
У каструлю додати дрібно нарізані помідори, тушкувати 15 хвилин, трохи посолити. Зменшити вогонь, накрити кришкою.
Цибулю тонко нарізати. На окремій сковороді обсмажити до трохи золотистого кольору.
Смажену цибулю додати до м'яса, готувати ще 15 хвилин.
Влити 0,5 склянки вина, готувати ще 15 хвилин.
Петрушку, кінзу, часник подрібнити, гострий перець розчавити. Все це разом зі спеціями і сіллю додати до каструлі за 5 хвилин до готовності.