Чахохбілі з курей
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Чахохбілі з курей

Чахохбілі з курки - це відома, фірмова страва грузинської кухні. Грузинська кухня славиться своєю щедрістю, достатком і смакотою. Існує багато рецептів грузинських страв, які ви ще, напевно, не готували. Пропонуємо розширити ваш арсенал рецептів ще одним рецептом, який стане одним з ваших улюблених рецептів. Так як приготувавши чахохбілі з курки, ви не тільки дуже смачно поїсте, а й залишитеся великим шанувальником даного рецепту. Чахохбілі з курки - дуже смачна, ароматна, вишукана страва. Червоне вино підкреслить смак м'яса і зробить його неповторним. М'ясо вийде дуже ніжним, м'яким і соковитим. А кінза, базилік, петрушка і цибуля розкриють весь аромат страви.

Інгредієнти

  • Курка - 800 г.
  • Аджика суха - 0,5 ч. л.
  • Перець гострий - 1 шт.
  • Кінза свіжа - 6 гілочок
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Помідори консервовані - 400 мл.
  • Базилік сухий - 3 г.
  • Вино червоне сухе - 100 мл.
  • Суміш хмелі-сунелі - 5 г.
  • Часник - 3 зубчика
  • Петрушка свіжа - 6 гілочок
  • Масло вершкове - 25 г.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Вимити курку, порізати на частини.

  • 02

    Розжарити неглибоку каструлю, додати 1 ст. л. рослинної олії, на великому вогні обсмажити курку до напівготовності. Якщо курка жирна - олію не додавати.

  • 03

    У каструлю додати дрібно нарізані помідори, тушкувати 15 хвилин, трохи посолити. Зменшити вогонь, накрити кришкою.

  • 04

    Цибулю тонко нарізати. На окремій сковороді обсмажити до трохи золотистого кольору.

  • 05

    Смажену цибулю додати до м'яса, готувати ще 15 хвилин.

  • 06

    Влити 0,5 склянки вина, готувати ще 15 хвилин.

  • 07

    Петрушку, кінзу, часник подрібнити, гострий перець розчавити. Все це разом зі спеціями і сіллю додати до каструлі за 5 хвилин до готовності.