Легендарний салат «Цезар» виник у США. Салат отримав назву не по імені Гая Юлія Цезаря, а по імені людини - американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, який на початку століття володів ресторанами і винайшов цей салат. У класичній версії основними інгредієнтами салату є пшеничні крутони, листя салату-ромен і тертий пармезан, заправлені особливим соусом, який і складає суть рецепта. Але оригінальний рецепт салату дуже легкий варіант, тому для того щоб якось його наситити в салат додають гриби, курку, креветки, анчоуси та інше. Тому рецептів цього відомого салату існує чимало. Сьогодні ми будемо готувати салат "Цезар" з куркою.
Промити під холодною водою листя салату, просушити, нарвати руками, покласти поки в холодильник.
Розігріти сковороду, покласти 1 ст. л. вершкового масла, коли масло розтопиться, додати в сковороду нарізаний на пластини 1 зубчик часнику.
Курку нарізати шматочками. Викласти в сковороду до часнику. Обсмажувати протягом 10 хвилин, на сильному вогні, до появи рум'яної скоринки.
У ту ж сковороду додати 1 ст. л. вершкового масла і ще 1 зубчик часнику. Хліб нарізати кубиками, покласти в сковороду, обсмажити до золотистого кольору. Постійно змішувати.
У салатницю викласти листя салату з холодильника, зверху курячу грудинку, помідори нарізані соломкою, заправити соусом, перемішати. Зверху викласти сухарики з хліба, натерти пармезан.