Цезар
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Цезар

Легендарний салат «Цезар» виник у США. Салат отримав назву не по імені Гая Юлія Цезаря, а по імені людини - американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, який на початку століття володів ресторанами і винайшов цей салат. У класичній версії основними інгредієнтами салату є пшеничні крутони, листя салату-ромен і тертий пармезан, заправлені особливим соусом, який і складає суть рецепта. Але оригінальний рецепт салату дуже легкий варіант, тому для того щоб якось його наситити в салат додають гриби, курку, креветки, анчоуси та інше. Тому рецептів цього відомого салату існує чимало. Сьогодні ми будемо готувати салат "Цезар" з куркою.

Інгредієнти

  • Салат зелений - 1 пучок
  • Філе куряче - 300 г.
  • Помідори - 1 шт.
  • Хліб білий - 6 шматків
  • Соус "Цезар" - за смаком
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Часник - 2 шт.
  • Пармезан - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Промити під холодною водою листя салату, просушити, нарвати руками, покласти поки в холодильник.

  • 02

    Розігріти сковороду, покласти 1 ст. л. вершкового масла, коли масло розтопиться, додати в сковороду нарізаний на пластини 1 зубчик часнику.

  • 03

    Курку нарізати шматочками. Викласти в сковороду до часнику. Обсмажувати протягом 10 хвилин, на сильному вогні, до появи рум'яної скоринки.

  • 04

    У ту ж сковороду додати 1 ст. л. вершкового масла і ще 1 зубчик часнику. Хліб нарізати кубиками, покласти в сковороду, обсмажити до золотистого кольору. Постійно змішувати.

  • 05

    У салатницю викласти листя салату з холодильника, зверху курячу грудинку, помідори нарізані соломкою, заправити соусом, перемішати. Зверху викласти сухарики з хліба, натерти пармезан.