Сирна запіканка з гарбузом та яблуками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 10 хв

Сирна запіканка з гарбузом та яблуками

Сирна запіканка - це завжди найкращий варіант для десерту до будь-якої сімейної вечері. Вона завжди може виручити, якщо до вас нагрянули несподівано гості, або немає сил і бажання що-небудь вигадувати нове, щоб приготувати. Тому ми вирішили піти далі, і пропонуємо вам рецепт сирної запіканки з яблуками та гарбузом. Цей рецепт такий же простий, як і звичайна запіканка, але при цьому страва виходить ще смачнішою і кориснішою. Крім кальцію, який міститься в сирі, ви отримаєте потрібну дозу заліза (з яблук) і бета -каротин, якого багато в гарбузі. Все разом - це смачний домашній десерт, від якого буквально віє теплом і домашнім затишком. Тому він і користується такою великою популярністю.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 1 кг.
  • Манна крупа - 75 г.
  • Кисломолочний сир - 500 г.
  • Яблука - 1 кг.
  • Яйце - 2 шт.
  • Мелені білі сухарі - 40 г.
  • Цукор - 75 г.
  • Ванільний цукор (пакетик) - 1 шт.
  • Кориця - 30 г.
  • Лимонний сік - 15 мл.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Паніровочні сухарі - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Гарбуз потрібно почистити та нарізати великими кубиками. Далі його потрібно зварити, щоб він став достатньо м'яким. А потім потрібно змішати 3 столові ложки цукру з манною крупою та додати до гарбуза. Потім потрібно розм'яти зварений гарбуз з цією сумішю. Дати постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.

  • 02

    Яблука потрібно почистити від шкірки та серцевини, нарізати їх кубиками та видавити на них лимонний сік, щоб не потемнішали. Далі підготувати форму, в котрій буде випікатися цей десерт. Її слід змастити вершковим маслом, а потім посипати паніровочними сухарями.

  • 03

    Потім до гарбуза додати 1 яйце та 3 столових ложки мелених сухарів. Далі потрібно трохи потушкувати яблука на сухій сковорідці, щоб вони стали достатньо м'якими. Настав час викладати гарбузову масу у форму для випікання. Потрібно прослідкувати за тим, щоб вона розподілилася по формі рівномірно. А потім посипати корицею.

  • 04

    Далі потрібно викласти рівним шаром яблука, та також посипати їх корицею. Тепер потрібно приступити до приготування третього шару - сирного. Для цього розтерти сир з 2 столовими ложками цукру та 1 яєчним жовтком. Потім білок збити у піну та додати до нього сирну масу. Перемішати.

  • 05

    Розігріти духовку до 200°С. А потім викласти сирний шар на яблука та поставити в духовку. Випікати потрібно 20 хвилин. Ніжний десерт з гарбузом та яблуками готовий.