Існує багато прекрасних страв, які ґрунтуються на м'яких сортах сиру: сулугуні, бринзі, адигейському сирі. Бринза – сорт сиру, що повсюдно використовується в слов'янських (і не тільки) країнах, так що прості рецепти страв з бринзи будуть актуальні для кожного. Бринза в тісті - оригінальна закуска до пива. Варіантів приготування цієї страви, як завжди, безліч. Можна смажити на сковороді невеликі шматочки сиру в тісті, можна зробити один великий «пиріг», який потім розрізати на частини, можна запекти бринзу в духовці. Бринзу в тісті можна подавати і як самостійне блюдо, а можна і як гарнір до м'яса або птиці.
Яйця збити. Додати червоний перець, борошно і добре збити.
Бринзу нарізати товщиною 1,5-2 см. Посипати базиліком і дати постояти 15 хвилин.
На сковороді розігріти жир. Шматочки бринзи вмочити в гострий кляр і смажити на розігрітому жирі.