Борщ із вимоченого буряка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 20 хв

Борщ із вимоченого буряка

У народі кажуть, що кожна господиня по-своєму варить борщ. Дійсно, рецептів цієї страви існує дуже багато. Основа борщу - це м'ясний бульйон. Або овочевий, якщо борщ вегетаріанський. Для тих, хто не любить червоний борщ необхідно вимочувати натертий буряк, такий буряк втрачає колір при подальшому варінні. Особливість борщу з вимоченого буряку не в тому, що він забарвлюється в якийсь колір, а в тому, що з буряка йде його землянистий присмак. Щоб убити земляний запах, буряк можна варити окремо, потім пошинкувати і вкинути в борщ в кінці. Борщ виходить супер!

Інгредієнти

  • М'ясо - 150 г.
  • Масло вершкове - 5 г.
  • Сметана - 30 г.
  • Буряк - 100 г.
  • Капуста білокачанна - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 15 г.
  • Коріння селери - 10 г.
  • Коріння петрушки - 20 г.
  • Петрушка - 5 г.
  • Паста томатна - 10 г.
  • Вода - 400 мл.
  • Оцет - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити м'ясний бульйон. Буряк промити під водою, очистити від шкірки, тонко нашаткувати. Викласти нарізаний буряк в миску, залити 1-2 л. води, додати оцет, настоювати протягом 2 годин, при цьому воду необхідно змінити 2 рази.

  • 02

    Цибулю, петрушку і селеру очистити, нашаткувати, обсмажити все на сковороді в олії, додати томатну пасту. Додати в сковороду буряк, влити 100 мл. бульйону, тушкувати під кришкою протягом 20 хвилин.

  • 03

    Бульйон необхідно процідити, повторно поставити на вогонь, всипати в нього нашатковану капусту, і буряк зі сковороди. Варити борщ до повної готовності. Подавати зі сметаною і січеною зеленню.