Яблучна піца
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 30 хв

Яблучна піца

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування незвичайної піци - десертної піци. Звичайно, звучить дещо незграбно, тому що у всіх інші асоціації з піцою, наприклад, з грибами, м'ясом, пепероні, але ніяк не з яблуками. Яблучна піца здатна розсіяти ваші сумніви. Адже, потрібно трохи розширювати свої кулінарні горизонти і дивитися на світ ширше. Виявляється буває не тільки піца з ковбасою і беконом, а й ще й солодка десертна і дуже смачна. Така піца дуже добре буде поєднуватися з чаєм або кавою. Какао, молоко або ж ряжанка теж добре доповнюватимуть таку піцу. До речі, ви можете її вживати і на другий день теж - буде дуже смачно.

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 250 г.
  • Холодна вода - 150 мл.
  • Яблука - 600 г.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Кокосова стружка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування основи для яблучної піци просіяти борошно, змішати її з сіллю (1 ч. л.) і цукром (1 ст. л.). Додати нарізане шматочками несолоне вершкове масло (200 г.). Розтерти з борошном до утворення крихт. Долити поступово крижану воду (50 мл.) і замішати м'яке тісто. Скачати з тіста кульку, накрити її харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину.

  • 02

    Для приготування яблучного соусу очистити 400 г. яблук (краще кислих), прибрати насіння, нарізати невеликим кубиками. Помістити яблука в рондель, вичавити до них сік з половинки лимона, посолити і посипати цукром, залити 100 мл. води. Варити соус на невеликому вогні до м'якості яблук - хвилин 20-25. Після цього збити блендером.

  • 03

    Розкачати тісто в прямокутник, перекласти в змащене вершковим маслом деко.

  • 04

    Яблука, які залишились, нарізати часточками. Основу для піци змастити тонким шаром приготованого заздалегідь яблучного соусу. Зверху на соус щільно викласти нарізані часточками яблука.

  • 05

    Змастити яблука розтопленим вершковим маслом (50 г.), посипати зверху цукром (5 ст. ложками).

  • 06

    Випікати 30 хвилин при температурі 170°C.

  • 07

    Готову піцу по краях посипати кокосовою стружкою.